Zoek
Alle Categorieën
  Menu sluit

  Magnesium

  afbeelding van de beste magnesium producten

  Magnesium kopen?

  Op de website van Bioflora Health Products vindt u de beste magnesium supplementen die online verkrijgbaar zijn. De webshop bevat een breed en gevarieerd aanbod voedingssupplementen van diverse merken met magnesium erin verwerkt en in verschillende vormen. Hieronder hebben wij een selectie voor u gemaakt van de beste magnesium supplementen en de verschillende verbindingen. Magnesium is een mineraal en komt voor in verschillende voedingsmiddelen zoals noten, groente en zuivel. Wilt u meer informatie over onze selectie magnesium producten? Onze specialisten adviseren u graag over het gebruik en de inname van deze supplementen.

  Opname van magnesium

  Magnesium heeft invloed op meer dan 300 biochemische processen in ons lichaam. Een tekort aan magnesium kan zich dus op heel veel verschillende manieren uiten. Het menselijk lichaam heeft magnesium nodig voor onder andere de vorming van botten en ondersteuning van de spieren. Bovendien heeft magnesium een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid en futloosheid. Aan het einde van de dunne darm zou dit mineraal opgenomen worden maar de manier van opname kan verschillen per vorm. Tevens zijn er nog andere factoren die meespelen in de opname van magnesium zoals bv. de aanwezigheid van cofactoren, de dosering, de vorm of verbinding en de conditie van de spijsvertering.

  De opname uit de voeding varieert tussen de 20% en 60%, echter is dit sterk afhankelijk van de hoeveelheid die in de voeding zit. Dagelijkse voeding bevat over het algemeen anorganisch gebonden magnesium. Dit zijn vormen die in de bodem voorkomen en opgenomen worden door de planten die wij dagelijks eten. Uw lichaam neemt slechts een klein deel van de magnesium op die u uit uw voeding haalt.

  Organisch gebonden of anorganisch gebonden magnesium?

  Organisch gebonden magnesium, zoals magnesiumcitraat en magnesiumbisglycinaat worden beter opgenomen dan anorganische magnesium, zoals magnesiumchloride, magnesiumoxide en magnesiumsulfaat. Anorganische vormen van magnesium zijn minder biologisch beschikbaar, waardoor het lichaam dit minder goed opneemt.

  Waar is magnesium goed voor?

  Magnesium is een belangrijk mineraal voor het menselijk lichaam en draagt onder andere bij aan:

  • Het behoud van sterke botten en speelt een rol bij botaanmaak;
  • Het behoud van een sterk gebit;
  • Een normale spierwerking;
  • De normale werking van het zenuwstelsel;
  • Meer geestelijke energie;
  • Een verbetering van de gemoedstoestand;
  • Het verbeteren van het geheugen, de leerprestaties en het concentratievermogen;
  • Een goede elektrolytenbalans en het behoud van een normaal energieleverend metabolisme;
  • Het verminderen van vermoeidheid en futloosheid.

  Breed assortiment magnesium supplementen

  Bioflora heeft een heel breed assortiment aan magnesium supplementen van verschillende merken op voorraad. Wij kunnen uw bestelling dus heel snel leveren. Echter, soms kan het moeilijk zijn om de juiste keuze te maken omdat er zo veel verschillende soorten magnesium beschikbaar zijn. Wat is dan juist voor u de beste keuze? We lichten het graag even toe:

  Magnesiumbisglycinaat

  Magnesiumbisglycinaat is een verbinding tussen magnesium en twee moleculen van het aminozuur glycine. Het is een organisch gebonden magnesium voor een optimale opneembaarheid. Magnesiumbisglycinaat zorgt voor het behoud van een goed geheugen en een normale geestelijke balans.

  Magnesium Tauraat

  Deze vorm van magnesium is een combinatie van het aminozuur l-taurine en magnesium. Het is een ideale combinatie voor het verbeteren van de gemoedstoestand, de hersenfunctie en het zenuwstelsel. Deze vorm van magnesium wordt beter opgenomen in het hersenweefsel dan de andere magnesiumvormen.

  Magnesium Malaat

  Magnesium malaat is de beste magnesiumvorm voor de spierfunctie, zorgt voor een goede spierwerking en ondersteunt het energieniveau. Deze vorm bestaat uit de combinatie van magnesium en appelzuur. Magnesium malaat is een zeer goed opneembare vorm van magnesium die de voordelen van dit mineraal, samen met de voordelen van appelzuur combineert. Deze combinatie draagt bij aan het proces van het omzetten van voedsel in energie.

  Magnesium Citraat

  Magnesiumcitraat is ook een organisch gebonden magnesiumvorm en gebonden aan citroenzuur wat een onderdeel is van de citroenzuurcyclus. Het voordeel is dat deze vorm beter wordt opgenomen dan anorganische vormen zoals magnesiumoxide. Deze vorm van magnesium wordt meer opgenomen in de spieren maar minder in de hersenen. Sporters kunnen dus meer baat hebben bij magnesiumcitraat dan een andere vorm van magnesium. Magnesiumcitraat draagt bij aan het behoud van sterke en soepele spieren en bevordert de energiestofwisseling. De werking van magnesiumcitraat is te vergelijken met magnesium malaat. Echter is magnesiumcitraat minder stabiel in maag- en darmstelsel.

  Magnesium Complex

  Deze verschillende vormen van magnesium in 1 tablet bestaat uit een combinatie van alle goed opneembare vormen van magnesium, welke hierboven zijn beschreven. Dit magnesium supplement is uitermate geschikt voor een brede toepassing en we adviseren dit product bij meerdere, of moeilijk te specificeren klachten.

  Neem contact op

  Voor meer informatie over onze beste magnesium supplementen, neemt u contact met ons op. Via de telefoon kunnen wij alle informatie verstrekken over de beste supplementen die u kunt gebruiken. U kunt bellen naar +31 164 602893 of contact opnemen via de chat en wij helpen u graag verder. Wij hebben jarenlange ervaring opgedaan in onze eigen natuurgeneeskundige praktijk. Hierdoor kunnen wij u uitstekend voorzien van professioneel advies over het gebruik van onze voedingssupplementen. U kunt ook gebruik maken van de contactpagina voor aanvullende vragen. Wij helpen u graag verder.

   

  Magnesium Complex

  Loading...

   

  Magnesium Bisglycinaat

  Loading...

   

  Magnesium Malaat

  Loading...

   

  Magnesium Tauraat

  Loading...

  Magnesium Citraat

  Loading...