Zoek
Alle Categorieën
    Menu sluit

    Kasha bio

    Merk: Lima
    Geroosterde boekweit (500g)
    Artikelnummer: 10-799823
    Beschikbaarheid: Op voorraad
    Normale prijs: € 6,35
    € 6,03
    i h
    Levertijd indicatie: 1-2 dagen

    Kasha of geroosterde boekweit is het favoriete voedsel van de Slavische volkeren, vooral dan van de Russen, die er een traditioneel gerecht (Kasha Varnishkes) mee maken. Dikwijls wordt naar Boekweit gerefereerd als graan, omdat het zeer gelijkende eigenschappen heeft en op analoge manier gebruikt wordt. Dit is echter ten onrechte. Plantkundig benaderd, behoort het tot een andere plantenfamilie namelijk de Polygonaceae (Duizendknoopfamilie). Boekweit is zeer rijk aan Koper, Mangaan, Molybdeen en is eveneens rijk aan Magnesium en Fosfor. Bovendien is het een goede bron van Kalium, Chroom, Ijzer, Zink, Selenium, vitamine B1, vitamine B3 en vitamine B5. Boekweit is ook bron van eiwitten en vezel en arm aan vet en verzadigde vetten. Het is glutenvrij.

    Ingredienten:
    Boekweit van biologische teelt.

    Allergeneninformatie
    Kan sporen van gluten, sesam en soja bevatten.

    Voedingswaarde per 100 gram

    Energie (kJ)1640
    Energie (kcal)388
    Vet4.40g
    > waarvan verzadigd2.00g
    > mono-onverzadigde1.20g
    > poly-onverzadigde1.20g
    Koolhydraten71.50g
    > waarvan suikers2.00g
    Voedingsvezels4.50g
    Eiwitten13.30g
    Zout0.01g

    Gebruik-tips:
    Kasha wordt alleen of met andere granen gebruikt om uw muesli krokant en lekker te maken. Reken 50 g kasha per persoon. Breng 2 eenheden water aan de kook, en voeg er een snuifje zeezout en 1 eenheid grondig gewassen kasha aan toe. Laat 12 minuten sudderen zonder het deksel van de kookpot te nemen. Breng naar believen op smaak met verse peterselie, bonenkruid, salie, knoflook, een scheutje sojasaus...

    Fabrikant:
    Lima NV
    Groendreef 101
    9880 Aalter
    België

    09-2014

    Product specificaties
    Inhoud500g
    0.0 0
    Schrijf uw eigen beoordeling sluit
    *
    *
    • Slecht
    • Uitstekend
    *
    *
    *