Psyllium husk vezels zijn de buitenste schilletjes van vlozaad, dat zijn de zaden van een plantje dat van oorsprong uit Iran, India en Pakistan komt. Het product wordt gebruikt door mensen die extra vezels aan hun voeding willen toevoegen. Bijvoorbeeld wanneer men een gluten-arm dieet volgt.
Ingredienten
Psyllium husk vezel*
Kan sporen bevatten van gluten, noten, pinda's, soja, sesam en melk
*biologisch
Voedingswaarde per 100 gram | |
Energie | 789 kJ / 189 kcal |
Eiwit | 2,38 g |
Koolhydraten | 1,73 g |
waarvan suiker | 0,20 g |
Vetten | 0,55 g |
waarvan verzadigd | 0,07 g |
Voedingsvezels | 85,2 g |
Zout | 0,1 g |
Gebruik
Gebruik maximaal 2 eetlepels per dag met 2 glazen water, soep, vruchtensap of ander vocht. Een theelepel is vaak al voldoende. Je kan de vezel ideaal verwerken in (gluten-arm) brood, yoghurt, muesli en rijstpap.
Koel en droog bewaren. Bij kinderen (6 - 12 jaar) het gebruik beperken tot max. 1 eetlepel per dag. Voldoende drinken bij het gebruik van psyllium. Eventuele geneesmiddelen neemt u beste minimaal 1 uur voor of na het gebruik van psyllium in.
Fabrikant
Bountiful
Urlingsestraat 6B
5441 XJ Oeffelt