Zoek
Alle Categorieën
  Menu sluit

  NAC N-Acetyl-L-Cysteïne

  afbeelding van de beste NAC producten

  NAC kopen?

  Op de website van Bioflora Health Products vindt u de beste NAC supplementen die online verkrijgbaar zijn. Wilt u NAC gebruiken in 250 mg, 500 mg, 600 mg of in een complex? Hieronder hebben we voor u een selectie gemaakt van de verschillende soorten. N-acetyl-l-cysteïne is een semi-essentieel aminozuur dat extra goed opgenomen wordt door de acetyl vorm en een belangrijke voorloper van de antioxidant glutathion.

  In de natuur komen honderden verschillende aminozuren voor. Twintig van deze aminozuren dienen als bouwstenen voor eiwitten in het menselijk lichaam. Deze 20 belangrijke aminozuren kunnen we onderverdelen in essentieel, semi-essentieel en niet-essentieel. Cysteïne is een semi-essentieel aminozuur dat het lichaam zelf kan maken uit het aminozuur L-methionine, maar waarvan de synthese onder bepaalde omstandigheden onvoldoende is om in de behoefte te voorzien. Cysteïne is net als methionine een aminozuur dat zwavel bevat. N-acetyl-L-cysteïne of NAC is de geacetyleerde vorm van cysteïne.

  Het nemen van NAC i.p.v L-cysteïne heeft als voordeel dat het beter wordt verdragen, een hogere biologische beschikbaarheid heeft en minder gevoelig is voor oxidatie. NAC kan na inname worden omgezet in cysteïne, dat deel uitmaakt van bepaalde lichaamseiwitten. Cysteïne is daarnaast een van de voorloperstoffen van glutathion, dat via biosynthese gevormd wordt uit de aminozuren cysteïne, glycine en glutaminezuur.

  NAC is een voorloper van Glutathion

  Glutathion is een verbinding van drie aminozuren. We noemen dit ook wel een tripeptide. Glutathion wordt door ons lichaam gemaakt uit cysteïne, glutamine en glycine. Van glutamine en glycine hebben we meestal voldoende door opname uit voeding, waardoor het geen problematische factors zijn voor de vorming van glutathion. Cysteïne is daarentegen moeilijker uit voeding te verkrijgen, wat het de beperkende factor binnen deze verbinding maakt. Bovendien is cysteïne het actieve deel van het molecuul glutathion.

  Uit onderzoek blijkt dat het slikken van gereduceerd glutathion weinig effect heeft. Ons lichaam neemt deze vorm van glutathion moeilijker op. Aangezien ons lichaam N-Acetyl-L-Cysteïne wel goed opneemt, is suppletie met de voorloper van glutathion effectiever dan inname van specifiek gereduceerd glutathion.

  Betere opname door geacetyleerde vorm

  Acetyl is een molecuuldeel, de acetylgroep is dus zelf geen molecuul. Vergelijk het met een arm of een been, erg functioneel binnen het geheel van ons lichaam, maar op zichzelf waardeloos. Desalniettemin heeft de koppeling van acetyl met cysteïne grote waarde binnen ons lichaam. Drie eigenschappen van het molecuuldeel zorgen namelijk voor een efficiëntere passage door het celmembraan.

  Acetyl is een lipide achtige verbinding, waardoor de darm het molecuul als geheel kan opnemen. Daarnaast beschermt de acetylbinding het molecuul tegen oxidatie, wat snelle verspreiding in de cel tot gevolg heeft. Vervolgens kunnen de enzymen die aanwezig zijn in de cel, de binding razendsnel splitsen. Hierdoor neemt het lichaam N-Acetyl-L-Cysteïne wel goed op, in tegenstelling tot normale cysteïne.

  Vorming van Cysteïne

  Normaal vormt ons lichaam het semi-essentiële aminozuur cysteïne uit l-methionine, maar bij dit omzettingsproces kan er veel fout gaan. Bovendien kan door bepaalde factoren zoals een operatie, een specifiek dieet, snelle groei of zware sportbeoefening een semi-essentieel aminozuur, essentieel worden. De snelheid waarmee ons lichaam het aminozuur opneemt schiet dan tekort om in onze behoefte te voorzien. Om er voor te zorgen dat het lichaam in dergelijke omstandigheden wel genoeg cysteïne tot zijn beschikking heeft, biedt suppletie met NAC 600 een waardevolle uitkomst.

  Neem contact op

  Voor een antwoord op de vraag wanneer je NAC gebruikt en waarom, verzoeken we je contact met ons op te nemen. Via de telefoon kunnen wij alle informatie verstrekken over de beste supplementen die u kunt gebruiken. U kunt bellen naar +31 164 602893 of contact opnemen via de chat en wij helpen u graag verder. Wij hebben jarenlange ervaring opgedaan in onze eigen natuurgeneeskundige praktijk. Hierdoor kunnen wij u uitstekend voorzien van professioneel advies over het gebruik van onze voedingssupplementen. U kunt ook gebruik maken van de contactpagina voor aanvullende vragen. Wij helpen u graag verder.

   

  NAC 600 mg

  Loading...

   

  NAC 500 mg - 600 mg

  Loading...

   

  Super NAC Producten

  Loading...