Bio mix voor kip tandoori
Ingredienten
Mix 1: zeezout, knoflook*, koriander*, hoornklaver*, ui*, rode biet*, paprika*, komijn*, gember*, peper*, chilipeper*, foelie*, kaneel*, voedingszuur: citroenzuur, kardemom, laurier*, antiklontermiddel: kiezelzuur, kruidnagel
Mix 2: zeezout, rijstmeel, rietsuiker*, aardappelzetmeel*, wortel, MOSTERDmeel*, paprika*, SELDERIJ*, peterselie*, koriander*, basilicum*, hoornklaver*, komijn*, kurkuma*, zonnebloemolie*, antiklontermiddel*, kiezelzuur*
*van gecontroleerde biologische teelt
Kan sporen bevatten van soja
*van gecontroleerde biologische teelt (DE-BIO-006)
| Voedingswaarde per 100 gram | |
| Energie | 947 kJ / 225 kcal |
| Vet | 3,8 gram |
| - waarvan verzadigde vetzuren | 0,5 gram |
| Koolhydraten | 34,4 gram |
| - waarvan suikers | 21,5 gram |
| Vezels | 8,2 gram |
| Eiwitten | 8 gram |
| Zout | 33,6 gram |
Ingredienten
Bereidingswijze:
1. Snijd de groente in grote stukken, doe ze in een ingevette ovenschaal en meng er kruidenmix 2 (grote zakje) doorheen. Voeg 50ml water aan het kookvocht toe.
2. Haal het vel van de kippenpoten en maak 4 tot 5 dwarse inkepingen in het vlees (zie afbeelding). Meng kruidenmix 1 (kleine zakje) met 2 eetlepels olie en breng dit mengsel met een kwastje aan op de kippenpoten. Leg de kippenpoten op de groente en bak ze circa 1 uur in een voorverwarmde oven bij 220 °C boven- en onderwarmte.
Fabrikant:
Beltane Naturkost GmbH
Adolf-Kolping-Straße 36
D-86381 Krumbach
Duitsland