Natuurlijk alternatief van suiker en zoetmiddelen
Erythritol is een natuurlijke zoetstof die van nature voorkomt in sommige paddenstoelen, vruchten (o.a. watermeloen, druif en peer) en gefermenteerde voeding zoals wijn, kaas en soja-saus. Erythritol is de enige natuurlijke polyol en is geproduceerd middels natuurlijke fermentatie en heeft ongeveer 70% van de zoetkracht van gewone suiker. Erythritol is een ideale vervanger van riet-,
bietsuiker of andere zoetmiddelen. Geeft een heerlijke zoete smaak aan smoothies, yoghurt, tussendoortjes, dranken, ijs en andere (na)gerechten.
Bevat geen calorieën, het wordt alleen opgenomen in de dunne darm en via de urinewegen uitgescheiden en hierdoor worden de calorieën van erythritol niet opgenomen. Erythritol beïnvloedt de bloedsuikerspiegel niet en is daardoor een goed alternatief voor diabetici.
Ingredienten
100% erythritol
Voedingswaarde per 100 g
Energie | 0 kJ /0 kcal |
Vet | 0 g |
waarvan verzadigd | 0 g |
Koolhydraten | 99,8 g |
waarvan suikers | 0 g |
waarvan polyolen | 99,8 g |
Eiwitten | 0 g |
Zout | 0.05 g |
Gebruik
Mattisson erythritol is een ideale vervanger van riet-, bietsuiker of andere zoetmiddelen. Geeft een heerlijke zoete smaak aan smoothies, yoghurt, tussendoortjes, dranken, ijs en andere (na)gerechten.
Koel, droog en afgesloten bewaren.
Fabrikant:
Mattisson BV
Middenweg 16
3401 MB IJsselstein