Zoek
Alle Categorieën
    Menu sluit

    Shoyu 28% less salt bio

    Merk: Lima
    Lima Shoyu 28% less salt
    Artikelnummer: 10-897134
    Beschikbaarheid: Op voorraad
    € 8,09
    i h
    Levertijd indicatie: 1 tot 3 werkdagen

    Shoyu sojasaus met 28% minder zout

    Shoyu bestaat uit gefermenteerde soja en tarwe en heeft een zeer goede voedingswaarde: hij is rijk aan eiwitten. Bovendien is Shoyu een goede bron van mineralen als Kalium, Magnesium en Fosfor en rijk aan onontbeerlijke spoorelementen als Mangaan, Chroom, Molybdeen en Selenium. Tijdens het lange fermentatieproces zetten natuurlijke enzymen de zetmelen, de eiwitten en de vetten van de rauwe soja en van de tarwe om in gemakkelijk verteerbare (want voorverteerde) voedingsstoffen: aminozuren, poly-onverzadigde vetzuren, trage suikers... Door de fermentatie wordt melkzuur gevormd, wat zorgt voor een efficiënte opname van voedingsstoffen. Sojasaus bevat natuurlijk glutamaat, gevormd gedurende de fermentatie. Dit is een natuurlijke smaakversterker. Door het zout in je bereidingen te vervangen door de 28% minder zout Shoyu, kan je het zoutgehalte in uw bereidingen met ongeveer 30% verminderen, terwijl u toch de natuurlijke smaak van de ingrediënten accentueert.

    Ingredienten:
    Water, SOJABONEN*, TARWE* (gluten), zeezout, alcohol*, azijn*, zuurteregelaar: Melkzuur, A.oryzae.
    *uit biologische landbouw (NL-BIO-01)

    Voedingswaarden

     g/100 mlPortie 5ml% RI*RI*
    Energie (kJ)42421  
    Energie (kcal)10150.252000
    Vet0.100.010.0170g
    > waarvan verzadigd0.000.000.0020g
    > mono-onverzadigde0.000.00  
    > poly-onverzadigde0.000.00  
    Koolhydraten4.900.250.09260g
    > waarvan suikers0.400.020.0290g
    Voedingsvezels0.800.040.1625g
    Eiwitten10.400.521.0450g
    Zout10.250.518.546g

    *GDA = Dagelijkse Voedingsrichtlijn voor een volwassene op basis van een gemiddelde opname van 2000 kcal. De individuele behoeften kunnen variëren naargelang het geslacht, de leeftijd, de fysieke activiteiten en andere factoren.

    Gebruik
    De typerende smaak van Shoyu is het resultaat van aanwezige aromatische componenten die gedurende de fermentatie gevormd worden. Deze zijn temperatuurgevoelig. Daarom is Shoyu niet bestand tegen een langdurige verwarming, en mag het dus pas aan het einde van het kookproces toegevoegd worden, zodat de smaak niet verloren gaat. Shoyu laat zich perfect combineren met pickles, wokgerechten, rijst, noedels, sushi, sashimi of gestoomde groenten, met mirin (rijstwijn), wasabi, gember of geraspte daikon.

    Fabrikant:
    Lima NV
    Groendreef 101
    9880 Aalter
    België
     
    Product specificaties
    Inhoud500ml
    0.0 0
    Schrijf uw eigen beoordeling sluit
    *
    *
    • Slecht
    • Uitstekend
    *
    *
    *