Zoek
Alle Categorieën
    Menu sluit

    Speculaaskruiden

    Merk: Jacob Hooy
    Jacob Hooy speculaaskruiden (250g)
    Artikelnummer: 10-609605
    Beschikbaarheid: Op voorraad
    Normale prijs: € 10,90
    € 9,81
    i h
    Levertijd indicatie: 1 tot 3 werkdagen

    Jacob Hooy speculaaskruiden

    Samenstelling
    Kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, piment, gember, korianderzaad, foelie, kardemom

    Gebruik
    Benodigheden voor speculaasjes of speculaasbrokken: 500g zelfrijzend bakmeel (of 500g bloem en 5 eetlepels bakpoeder), 325g boter, 225g bruine basterdsuiker, 30g gepelde of geschaafde amandelen, 20g speculaaskruiden, 1 theelepel zout, 1 ei. Meng het bakmeel (of bloem met bakpoeder), suiker, speculaaskruiden en het zout. Voeg daarna de boter toe en kneed het geheel tot een soepele deegbal ontstaat. Zet dit 1 uur in de koelkast. Voor speculaasjes: het deeg uitrollen op een beboterde speculaasplank en de figuurtjes vullen. overtollig deeg wegsnijden. Eventueel geschaafde amandelen erop drukken. De plank omdraaien op een beboterde bakplaat. Voor speculaasbrokken: het deeg uitrollen tot een deikte van 1cm en op een beboterde bakplaat leggen. Eventueel gepelde amandelen indrukken en op de bovenkant bestrijken met een losgeklopt ei. Plaats de bakplaat in een voorverwarmde oven, temperatuur 150-170 graden (gasoven stand 2 of 3). gedurende 20-25 minuten voor de speculaasjes en 45-50 minuten voor speculaasbrokken.

    Fabrikant
    Jacob Hooy & Co. BV
    Rijksweg 119
    1906 BG  Limmen

    Product specificaties
    Inhoud250g
    0.0 0
    Schrijf uw eigen beoordeling sluit
    *
    *
    • Slecht
    • Uitstekend
    *
    *
    *